10 důvodů proč zvolit vinyl

Výměna podlahových krytin v domě je náročný krok, ale zároveň příležitost využít nové materiály, které ulehčí a zjednoduší každodenní život. Dobře zvolená podlaha dokáže opticky zvětšit prostor, usnadní údržbu a odolá i náročnému provozu. Všechny tyto výhody má tzv. vinylová podlaha.

Vinyl se díky svým vlastnostem zdá být superhrdinou mezi podlahovými materiály.
A zde jsou důvody proč:

Je takřka nezničitelná

Pes nadšeně letí ke dveřím a klouže svými drápky v ladných zatáčkách. Kočka zákeřně shazuje vázy ze stolu. Rozbitý mrazák přes víkend zatopil kuchyň. Každý má své noční můry o zničení zbrusu nové podlahy. Vinyl je v těchto ohledech parťák do nepohody. Je snadno omyvatelný a velmi odolný vůči povrchovému poškození. Navíc je voděvzdorný, takže se nemusíte bát zvedání a kroucení podlahy při kontaktu s vodou, ba naopak – můžete ji efektivně použít do koupelen.

Úklid jedna báseň

Díky vinylovému povrchu je úklid hračka. K údržbě podlahy nepotřebujete žádné zvláštní přípravky, protože klasickým saponátem smyjete všechny nečistoty. Jediným bojem, který tak při úklidu zažijete, bude ubránění čerstvě vytřené podlahy před pošlapáním.

Žádná špína za lištami

Kromě toho, že se čas od času někde ulomí, odchlípnou či odpadnou úplně, jsou přechodové lišty místo, kde se zachytává velké množství nečistot, které při běžném úklidu neodstraníte. S vinylovou podlahou tento problém úplně odpadá. Umožňuje totiž plynulé napojování krytiny mezi jednotlivými místnostmi, a navíc je vhodná i pro obklad schodiště – vše bez jediné přechodové lišty.

Pohodový život alergika

Krásná, svěží rána od teď už každý den pro všechny! Existují vinylové podlahy které již neobsahují ftaláty, které mohou alergikům ztěžovat každodenní život. Pokud si tak třeba zvolíte věrnou imitaci dřevěných vzorků, budete si připadat jako na horské chatě – čerstvý vzduch kdykoliv.

Už žádné teplé ponožky k Vánocům

Ubyde vám měkkých dárku pod stromečkem. Podlahy z vinylu jsou velmi vhodnou variantou pro krytí podlažních vytápěcích systémů. Pokud se tak rozhodnete pro podlahové vytápění, už nikdy vás nebudou zábst nohy.

Sousedským přím je konec

Podlaha, která chrání vaše soukromí. I tak by se dala popsat vinylovka. Lidé z bytů jistě znají nepříjemné chvíle, kdy si vaši sousedé stěžují, že moc dupete, že děláte nepořádek, a že slyší, co jste si včera pouštěli v televizi. Akustické vlastnosti tohoto typu podlah jsou mnohem lepší, než u jiných variant. Můžete se tak třeba doma procházet v podpatkách ve čtyři ráno a nikdo na vás koštětem bouchat nebude.

Doma nebo v obchůdku

Nevybíráte podlahu do bytu, ale například do vašeho nového obchodu? Dle tloušťky nášlapné vrstvy lze zvolit vinylovou podlahu jak do domácnosti, tak i zesílenou do komerčních prostor, kde je zátěž pro podlahu mnohonásobně větší. Platí pro ni také všechny zmíněné výhody bez výjimky!

Její podklad zaručuje trvanlivost

Před pokládkou je nutné vyrovnat základový povrch samonivelační stěrkou, na kterou se podlaha lepí. Pro tuto proceduru je vhodné přizvat profesionála, který vše zvládne za jeden den. Tím všechny starosti končí a máte záruku kvalitní podlahy.

Má spoustu vzorů

Nespočet barev, nepřeberně vzorů a široké škály odstínů. To všechno očekávejte, až si půjdete svou vinylovou podlahu vybírat. Velkou výhodou je dokonalá autentičnost například u kamenných a dřevinných vzorků. Na první pohled poznáte rozdíl ve vzorcích na vinylu a laminátu.

vinyl-gerflor-virtuo-lock-1104-dean-vvinyl-gerflor-virtuo-lock-1103-juno-vdekor-gerflor-virtuo-classic-1102-sacha-vdekor-gerflor-virtuo-classic-1101-lamba-vdekor-gerflor-virtuo-classic-1103-juno-vdekor-gerflor-virtuo-classic-1104-dean-vdekor-gerflor-virtuo-classic-1100-mikado-vvinyl-gerflor-virtuo-lock-0027-luna-vdekor-gerflor-virtuo-classic-0286-sunny-white-vvinyl-gerflor-virtuo-lock-1102-sacha-vvinyl-gerflor-virtuo-lock-1118-sakia-vvinyl-gerflor-virtuo-lock-1101-lamba-v